Gör egen pennförvaring!

Butikskedjan Granit har förstått det här med snygg och enkel pennförvaring...

Pennor av olika slag är högvilt hemma hos oss. Gilbert är som ni vet en ritare av hög rang - här produceras mycket teckningar just nu! Eftersom jag själv är road av samma sak och står inför en omgörning av vårt allrum på övervåningen, som ska bli arbetsdel, letar jag just nu smart förvaring åt alla prylar.

Den här sortens pennburkar hade jag redan i tonåren och det är faktiskt väldigt enkelt att fixa själv.

1) Ta valfri konservburk och se till att hela locket är borta. Förslagsvis väljer ni en konservburk av typen där hela locket kommer av direkt och som har en inbyggd kapsyl - inte en där ni måste öppna burken med en egen konservöppnare. Det blir nämligen vassa kanter då!

2) Diska ur burken noggrannt

3) Lägg burken med etiketten på i en kastrull med kokande vatten - då ramlar etiketten av utan problem!

4) Låt burken vara ruffigt konservig...

5) ... eller så tar ni valfri bit av en tapet som klipps till och klistras fast på burken.

Volia, nu har ni världens bästa och snyggaste pennförvaring!

(Bild från Granits hemsida)