Ryskt besök

Villaförorten eller landet Narnia?

Och så kom den då, vargavintern med direktflyg från Ryssland och i dess kölvatten följde en trilskande elpanna. Som vi har längtat och väntat efter att just det ska hända samtidigt! *hoppas ni hör den dräpande ironin i min röst?*

Visst, det är fantastiskt vackert med det Narnia-liknande snölandskapet och barnen är i limbo över alla utomhusmöjligheter. Men minus tjugo grader frestar på luftvärmepumpen och uppenbart också vår elpanna, som varit avstängd fram tills i förrgår.

"Vad tusan är det som låter?", väser jag till Mathias natten efter att pannan satts på och huset fått en behaglig inomhustemperatur.

Det bullar och stånkar och låter som någon står och slår mot vattenrören och de vattenburna elementen. Raskt ner till förrådet där vi upptäcker att termostaten, som även reglerar vattnet i duschen och kranarna, har rusat till 120 grader. Bara att stänga av elpannan igen.

"Ingen rör kranarna", säger Mathias medan han försöker komma underfund med varför pannan plötsligt beter sig galet.

Husliv när det är som allra mest kittlande...