Ingen lian än i alla fall

 

Kvällsjobb för den i familjen som mäter längst över jordytan...

Just nu är jag inne i en riktig fixaperiod där allt som har stått alldeles för länge ska upp, upp, upp och en lång lista på diverse andra inköp ska göras. Terroriserar Mathias varenda kväll med en massa nya infall. I går fick jag honom i alla fall att skruva upp den knallrosa lampan från By Rydéns, som jag fick med i en goodiebag från Folkhemmet, och som nu tronar i taket ovanför vår säng.

"Wow, vilken cool", ropade både Viola och Gilbert när jag tände och hela sovrummet strålade.

Återstår att se om den fina lampan får hänga i fred där inne? För några veckor sedan kom Viola tassande med lampförpackningen bakom ryggen, som hon hittat på hyllan i min garderob.

"Jag vill ha den hos mig", yttrade den lilla damen frankt när jag hejdade henne.

Jo, jag tackar! En lampa att hänga i från taket, likt en apa i en lian. Skulle inte tro det va!

Men annars är det inte en dum idé att sätta en sådan lampa i ett rum för lite äldre barn. Lilla fröken får se till att lägga några år till på nacken så kanske hon kan få ärva vidare den fina lampan.