En helgnöt att knäcka

  Julnötterna kan bilda bas åt en helgmiddag...

Nej, men om man skulle se till att sätta huset i fredagsform då! Det kommer att rassla härligt när dammsugaren far fram över golven. Efter två dagars ensamt föräldraskap finns det tid till detta.

I går kväll kraschade jag tillsammans med barnen i vår säng redan vid halv tio. Det var gudomligt skönt att få somna så tidigt. Det går undan just nu och då är varje kväll extra viktig och antalet sömntimmar väsentligt för att ta sig igenom den mest intensiva jobbperioden på året.

Men i morgon är det fredag och, förutom ett städat hem, blir det också något extra gott till middag.

Sveriges mästerkock är en favorit som började i måndags. En av deltagarna serverade en färsk pasta med valnötspesto som såg helt gudomligt god ut. Den ska jag försöka kopiera i morgon om jag kan bedriva lite detektivarbete på nätet.

Eller så blir det från den här fantastiska receptsamlingen.