2011 i retroperspektiv

Hej, skärgården vi älskar dig fortfarande...

Kan man sammanfatta ett helt år i ett blogginlägg? Jag ska försöka i alla fall, även om vi alldeles nyss konstaterade att det är mycket man glömmer bort också.

För min del har det här varit ett omtumlande år och med det menar jag både på ett positivt och negativt sätt. Fast det väger ändå över mot den positiva sidan med 60-40 ungefär och det ska man ju vara glad för. Turbulens behöver inte bara vara negativt - i alla fall inte på lång sikt och det har jag haft en hel del av jobbmässigt där hakan har fallit ner några gånger under det här året. Så mycket kan jag avslöja utan att gå in på några detaljer.

Men det har varit en massa bra saker också. Dit räknar jag till exempel halvsidan i tidningen Metro Stockholm som skrev om vårt projekt Networking. PR när den är som bäst!

Krönikan i numera nerlagda Yourlife är en annan milstolpe under 2011.

Och alla kontakter och samarbeten som har skapats och knutits, inte minst via mina bloggar och FB, men också här på hemmaplan och på jobbet. Vad vore livet utan alla fantastiska personer som jag har förmånen att omge mig med på så många plan. Det enda jag önskar är att jag hade ännu mer tid att hinna utveckla allt jag vill göra.

Och här hemma har den segdragna knuten äntligen lösts upp. Under hösten har saker och ting fallit på plats på ett sätt som vi aldrig hade anat att det skulle göra. Det lönar sig att kämpa och inte ge upp hur tungt det än är när man står mitt uppe i det. Och insikten att skapa öppenhet kring något som är jobbigt för både oss och för Gilbert har tagit saker och ting till oanade dimensioner.

Mitt blogginlägg om Gilberts sjukdom har lett till otroligt mycket bra saker - aldrig har jag väl fått så mycket mejl, kommentarer på Facebook och människor som kommit fram och velat prata om sina egna erfarenheter som efter det inlägget. Och jag hoppas att det innebär att fler barn vågar vara sig själva, oavsett hur de ser ut.

Jag tar med mig allt jag har lärt mig in i 2012 och tänker att saker och ting kan ALLTID bli bättre.

Gott Nytt År alla läsare - nu ska jag gå och klyva ett par humrar inför kvällens begivenheter.

Ja, ni läste rätt, inga sjuklingar varken här eller hos gästerna.

Hurra!