Vitt matbord

Kanske inte en fullt lika komplicerad ekvation men nästan...

Ett nytt matbord står på min inköpslista framöver och det ska vara vitt. Vårt oljade ekbord har hängt med sedan 2002 och är välanvänt. Vi har av förklarliga skäl (läs ritande och kladdande småbarn) väntat med att byta ut det.

Nu är frågan - ska man satsa på en ommålning av bordet, som är i genomgripande trä och därför både stabilt och hållbart? Men jag har ingen aning om det blir bra och ska man i så fall lämna in bordet på sprutlackering? Eller måste man göra det själv?

Alternativ två stavas sälja bordet på Blocket (som svämmar över av oljade ekmöbler) och införskaffa ett nytt? Problemet är att många bord jag hittar har fel mått och det bordet vi har nu har perfekta mått för oss och för huset. Och andra vita bord är gjort av dåliga material som jag inte vill ha.

Knepig ekvation!