Grön jul

Det har varit en grön jul på många sätt...

Min yngsta bror är vegetarian sedan många år. När vi äter julmat finns det alltså en massa traditionell julmat, men även ett par sköna, gröna inslag med tydlig vinterkaraktär. Härligt tycker jag, som alltid vill ha grönsaker till maten.

A brukar ta med sig en fantastiskt god vegetarisk Janssons frestelse som förutom potatis och grädde innehåller fetaost och soltorkade tomater. Nu måste jag få det receptet ifrån honom för den är godare än vad en vanlig jansson är.

En fantastisk vintersallad på färsk spenat, strimlade endiver, päron, valnötter och smulad gräddädelost var lillebrors andra bidrag till julbordet och jag kan lova att den gick åt. Helt perfekt tillbehör till både skinka, köttbullar och lax och det bara att frifräsa fram ett recept baserat på det man gillar.

Avsluta med att ringla över lite god olivolja och även lite honung och dra några varv med svartpepparkvarnen så har ni världens bästa julsallad.