Sveriges största julklappssäck

Hittade en artikel i tidningen Metro som löser problemet med den jättestora blå Ikea-påse som står i vår förråd sedan ett bra tag tillbaka. Den är till bredden fylld med inaktuella (nu menar jag åldersmässigt alltså!) leksaker. Jag vill att de ska hitta nya hem, men den sortens löpande insamlingar finns inte.

Så här till jul dyker det dock upp diverse organisationer dit man kan skänka just leksaker som sedan går till barn på sjukhus och barnhem i fattiga länder. I det här fallet är det Skandinaviska Barnmissionen som med hjälp av Lions samlar in gosedjur, leksaker och hygienartiklar till utsatta barn i Tjernobyl i Ukraina.

Det finns 90 000 barn i Ukraina som är drabbade av efterverkningarna från Tjernobylolyckan 1986. Barn som aldrig haft en egen nalle.

Sveriges största julklappssäck finns i Stinsens köpcentrum till och med den 23:e december.