What?

 

Med två barn och vuxna som heltidsarbetar i veckorna innebär lördagen att det måste plockas och städas en del för att komma i kapp. Det handlar om fem triljoner leksaker som ska bort från golvet för att man sedan ska kunna plocka fram dammsugaren och suga bort lika mycket löv/grus/damm/smulor som gömmer sig på diverse märkliga ställen.

"Nu hjälps vi åt!", säger jag och spänner ögonen i både man och barn.

Det nu två av tre av de övriga familjemedlemmarna brukar försvinna i väg. Det är också nu jag brukar bli lite sur.

Men i dag slog visst blixten ner här hemma.

"Mamma, titta vad jag har gjort!, vrålar Gilbert upphetsat, efter att jag har lyssnat på något som låter som ett smärre jordskred inifrån hans rum medan Viola och jag (läs jag) röjer i hennes rum.

Älskling, kom och titta!, ropar Mathias.

Och minsann, det visar sig att Gilbert har städat hela sitt rum. Legot och tågprylarna är båda prydligt nerstoppade i respektive rullåda och alla andra pyttlar ligger där de ska vara.

Yes!