Lokala nötter

 

Den senaste veckan har vi försökt att ta oss igenom den lokala företagsdjungeln vad gäller värmesystem. En luftvärmepump ska in i huset och det som på pappret ska vara en enkel historia är plötsligt väldigt krånglig. Och då pratar vi inte om komplicerade tekniska lösningar, utan företag som verkar vara ulvar i fårakläder.

ETT hembesök med efterföljande offert har vi lyckats få till och då finns det en hel radda med aktörer som säljer och installerar värmepumpar i kommunen. Vi mejlar, ringer och bokar tider som folk inte dyker upp till. Av någon outgrundlig anledning verkar inte de här personerna tycka att ett företag faktiskt ska sälja sina produkter. Icke-försäljning som marknadsföringsknep är en ny och "intressant" affärsidé.

Visst, vi skulle kunna strunta i dem, men samtidigt vill jag kunna jämföra alternativ. En av aktörerna har vi dessutom fått rekommenderade av flera andra som gjort samma osexiga investering. Det är ju en rejäl summa pengar vi pratar om här.

Lokalt näringsliv när det är som mest fascinerande!