Nu är det jul igen...

Ni vet ju hur jag brukar lova varje höst att jag ska handla alla julklappar i god tid innan den hemska julrusningen börjar. Hittills har det aldrig gått vägen trots goda föresatser och ett gediget researcharbete från min sida.

Nåväl, i år har jag i alla fall tagit ett myrsteg på vägen. I dag inhandlades den första julklappen och jag tänker att jag skulle vilja skylla på det faktum att Ikea hade tagit fram alla julpyttlar när vi var där i lördags, men det handlar snarare om att tillfället gör shopparen.

Snubblar man över något som man tänkt ge ett av sina barn, till rejält nedsatt pris, och det dessutom bara finns en enda kvar av saken är det liksom inte läge att lägga några julmoraliska aspekter på det hela.

Det är bara att hala fram plånkan, göra en mental avbockning på att-göra-listan och höra hur det rasslar till av förtjusning på bankkontot.