Min lördag

Hoppas att den här klassiska rom com-filmen ska pigga upp mig lite

- Väckt av en kvittrande arg!? dotter halv sju. Anledning till surhumöret är ännu oklart.

- Blev uppläxad av Gilbert för att Dinosaurietåget var på morgonens Bolibompa-sändning. Funderade ett slag på att ringa SVT och klaga vidare, men insåg att det enklaste sättet att få tyst på den unga herren var att sätta på Toy Story del 2.

- Viola lyckades fulsomna i bilen på väg till Rosendals trädgård. Vad är fulsomna? Att sova alldeles för kort för att orka  sig igenom resterande dagen men samtidigt tillräckligt för att bli pigg igen. Jag tror bestämt att det kallas powernap!

- Fick bära varsitt skrikande barn tillbaka till bilen. De ville stanna kvar i lekparken och i den gröna labyrinten som vi rusat runt i som galningar. Men det var bara blodsockret som talade...

- Kompenserade genom att ta med två storögda barn 155 meter upp i luften för att spana på den vackra hufvudstaden. Varken jag eller Mathias har varit i Kaknästornet sedan vi var typ sju år. Maffigt och väl värt ett besök. Klicka på länken så kan ni ta en 360-graders tur i tornet redan nu!

- Kommit hem och kapejsat av trötthet redan klockan tre på eftermiddagen. Kaffet och sockerchocken på Rosendahl hjälpte inte. Att barnen bara tjafsar gör inte heller saken bättre.

- Lagat rostbiff i ugn, rostat grönsaker och potatis och gjort en gudomligt god sås med smak av både shalottenlök, rosépeppar och egna äpplen. Mmmm...sade Mathias och Viola! Blääääääää, var Gilberts kommentar efter att först ha petat bort potatis och morötter innan han tveksamt smakade av köttet.

- Skickat upp man och barn för att bada. Vrålandet från övervåningen indikerar att Mathias tvättar håret på Viola.

- Försöker att dränka oljudet ovan i bra musik och ser fram emot att barnen somnar så jag kan fly till Notting Hill en stund.