Därför har jag svängt

En av mina favoritbilder av en stolt storebror som för första gången får hålla i lillasyster, två dagar gammal

När den här bloggen bytte plattform för drygt ett år sedan skrev jag ett inlägg om att jag inte tänkte visa några bilder på mina barn. Det har bevisligen ändrats och kanske undrar ni varför jag plötsligt svängt i frågan efter mer än fem års bloggande.

Jo, dels för att jag finns på facebook och där finns även bilder på Gilbert och Viola. Visserligen är mitt konto där begränsat till de som jag är vänner med. Det här är en öppen plattform.

Men det är också så att det faktum att Gilbert finns på bilder på Facebook gör att det kommer upp frågor från exemelvis nya kolleger och nya bekantskaper som inte vet att han har alopecia. Oftast tror de att han har cancer och det förstår jag ju att det är en ganska normal reaktion när man ser någon som är helt hårlös.

En tredje orsak, och det här är faktiskt den viktigaste, är att jag vill hjälpa till att avdramatisera bilden av barn som drabbats av Alopecia. De flesta gömmer sig under huvudbonader och en del har till och med peruk. Gilbert får själv välja och från att ständigt ha haft någon form av huvudbonad utomhus så är han numera rätt bekväm med att visa sig som han ser ut. Och han vill väldigt gärna se bilder på sig själv och tycker dessutom att det är jättespännande att se bilder på andra barn utan hår.

Om Mathias vill vara med på bild vet jag inte? Men jag ska jobba på saken. Tills dess blir det barnen, vårt hem, trädgården och mycket inredningsbilder i allmänhet som kommer att synas här.

Nu tar vi bloggen in i hösten med allt vad det innebär.

Häng med!