Blocket i mitt hjärta

Vad vore man utan Blocket som småbarnsförälder och husägare. In och ut i vårt hus går en ständig ström av urvuxna vinteroveraller, leksaker och möbler. Det är nästan enligt principen en in - en ut numera.

Under sommaren har det varit mer in eftersom jag har fixat med Viola och Gilberts rum. Då är det perfekt att blanda schysta Blocket-fynd med nya inköp. Gilbert har förärats en riktig säng med smart förvaring under (500 kronor) eftersom han verkligen behöver mer lådor att gömma undan lego, tågräls etc. Perfekt för en sexåring vars rum ser ut som ett bombnedslag - bara att skyffla ner legot i en låda och tågen i den andra. Sen kompletterade vi med ett nytt skrivbord och stol från Ikea där han kan sitta med sina legobyggen.

Viola har som bekant fått ta över Gilberts snirkliga växasäng och även det vita lilla barnbordet med två låga stolar. Från Blocket kommer en jättefin jadegrön kubhylla i gediget trä (250 kr!?) som är bra mycket snyggare än Ikeas Expedit-hylla. I helgen slog jag till igen och skickade i väg Mathias för att hämta en söt vit barngarderob för samma anspråkslösa summa som hyllan. Den löser lilla frökens klädförvaringsproblem och tar inte heller någon extrem plats i ett rum som är mindre än Gilberts.

Grunden är därmed satt. Nu ska jag inhandla fler lampor, förvaringskorgar, mörkläggande rullgardin och en del andra mysiga detaljer till Violas rum. Några konsollhyllor, stora sängkuddar och en världskarta ska Gilbert få.

Mitt lilla projekt börjar se ett slut.