Renoveringsinspiration

Kalas nummer två är över. Gilberts väldigt lyckade piratkalas med sjörövarglass, skattjakt, paddjakt!? och fiskdamm för sammanlagt fjorton barn. Prisad vare vädergudarnas generositet så vi kunde vara utomhus allihopa!

En av papporna till kalasgästerna, som bor några hus bort, kikar nyfiket in i vårt kök när han kommer förbi med dottern. När han sedan ska hämta undrar han om det är okej om de kommer förbi någon dag och hämtar inspiration för sin kommande köksrenovering.

"I två år har vi hållit på att rita om vårt nya kök", säger han med lätt uppgivenhet i rösten och berättar att de redan har besökt flera andra grannar för att spana in deras nya kök och förhoppningsvis få nya idéer.

Så blir det när man bor i över 40 år gamla hus där alla har liknande köksförutsättningar att kämpa emot. Det vill säga - hur få ut bästa möjliga form och funktion i ett kök som ska passa in i 2000-talets behov?

Kom över och titta bara! Själv tänker jag fråga grannen två hus bort om jag kan få kika på deras nyrenoverade badrum på övervåningen. De verkar nämligen ha gjort en sådan rokad som jag vill göra för att expandera kvadratmetrarna.