En berättelse att läsa och ta in

Lite sommarläsning har det blivit. Jag läser inte bara glossiga magasin. Böcker och berättelser har alltid varit viktigt för mig. Jag är så glad att båda barnen visar intresse för böckernas värld - fast de har väl inte haft något val! Boktips för er som vill bli berörda på riktigt!

Den här biografin av Cajsa-Stina Åkerström, sångerska och dotter till den legendariske vissångaren Fred Åkerström, läste jag ut alldeles nyligen och blev väldigt berörd av. Inte för att hon och pappan är kända, utanför att det är en modig och oerhört välskriven historia som berättas. Om hur det är att växa upp i skuggan av den berömda fadern, som inte riktigt klarar av att vara pappa åt Cajsa-Stina. Hur uppväxten och även hans död (1985) fortfarande påverkar och har format henne mentalt.

Kärleken till pappan och sorgen över att det gick som det gick på slutet lyser igenom hela boken och jag kunde inte släppa den när jag väl börjat. Ändå finns det inget klyschigt eller översentimentalt med boken, som det ofta blir med den här typen av upplägg där känslor och relationer ska lyftas upp till ytan.

Det är som att följa ett lågmält samtal mellan två människor som älskar varandra, men inte klarar av att mötas på ett sätt som båda kan växa och utvecklas av.

Läs den!