Att välja sina estetiska strider

När man fyller sex år och ska börja i förskoleklass måste man ha större ryggsäck och ett pennfodral

När mamman i familjen bokstavligen ser rött åt mattor, sängkläder, lampor, tavlor och tapeter med Disney-karaktärer, som ofta finns i små barnarum, får man lösa begäret på annat sätt. Och passa på att väsa ett surt "över min döda kropp" åt Mathias förslag att kanske ge Gilbert påslakan med Toy Story på. Lite löst baserat på att filmerna är favoriter här hemma och Buzz Lightyear det häftigaste som finns just nu.

Men det betyder inte att man måste inredningshäda är min bestämda åsikt.

Lösning? Att köpa en ryggsäck och pennfodral till skolpojken med favoritfiguren på. Alla nöjda och glada och barnarum och kläder lämnas utan påverkan.

Och så var Disney-grejen över. Punkt slut!