Lite extra spänning i livet

Det ser kanske inte brant ut men jag kan försäkra att det var det

Har man tråkigt så kan man själv skapa lite spänning i livet. Som att försöka vända på en trång grusväg genom att svängande, backa ner för en annan trång grusväg som lutar brant åt höger. 

"Nu får du sluta backa annars hamnar vi i diket", säger jag nervöst till Mathias när jag ser vart det barkar åt.

"Nej då, det är ingen fara!"

En minut senare lutar bilen i 45 grader åt höger i det branta diket som har taggiga snår nedanför. Klättrar likt McGyver ut ur bilen efter att ha förbjudit Mathias att försöka mer. Gilbert tycker att det är fasligt spännande att vi har kört fast. Viola gråter eftersom hon har sovit i barnstolen när vi trycker oss genom bilens dörrar på vänster sida.

"Ja, det var väl tur att vi tecknade den där assistansförsäkringen för några månader sedan", säger Mathias där vi står bredvid vår bil med slagsida och ser ut över Furusundsleden och mellanskärgården.

En timme senare har bärgningskillen dragit upp oss och konstaterat att "det där är en riktig dikeskörning". Gilbert hoppar upp och ner över att få se bärgaren vinscha upp vår bil från taggsnårsslänten. Själv är jag glad att det inte börjat regna medan vi väntat nere på en av bryggorna.

Och jäkligt tacksam över att vi tecknade den där försäkringen!