Persikopajen från Laga Lätt

Bifogar receptet på persikopajen jag bakade i förrgår. Den blev verkligen helt fantastiskt god, trots att utseendet blev lite...hrm...mera råbarkat än vad omslagsbilden på tidningen visar. God var den i alla fall. Ja, den var faktiskt helt magisk och en perfekt dessert efter till exempel en kräftskiva. Här är receptet för 8 personer:

Pajdeg

3 dl vetemjöl

125 g rumsvarmt smör

2 msk strösocker

1 äggula

Fyllning

4 stora äggulor

4 dl lätt creme fraiche

1 dl strösocker

1 vaniljstång (jag hade inte det hemma utan tog en matsked vaniljsocker istället)

4 persikor

Gör så här

Mixa mjöl och smör till en grynig massa i en matberedare. Tillsätt socker och 1 äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform (ca 26 cm i diameter) med löstagbar botten. Nagga botten med en gaffel och ställ formen i frysen i 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och grädda pajskalet i 15 minuter eller tills att det har fått lite färg.

Gör nu fyllningen genom att vispa äggulor, creme fraiche och socker. Lägg i vaniljsockret också om ni inte använder vaniljstång - annars dela stången på längden och skrapa ur fröna och tillsätt dem i den vispade smeten. Häll sedan smeten i pajskalet och lägg sedan de skivade persikorna i ett snyggt mönster över smeten.

Grädda pajen mitt i ugnen, i 40 minuter eller tills att smeten stannat.

Servera med vaniljglass eller en klick vispad grädde.

Mums!