Absolut inte!

Två kalas väntar framöver och det kräver lite planering. Eller rättare sagt Violas lilla kalas är lite enklare att hantera - hon är ju så liten än att det inte krävs mer än mys och lite lek och smarrigheter för hennes små vänner. Gilberts kalas tar sig helt andra proportioner.

"Jag vill ha ett piratkalas och en glasstårta", löd den unga herrens uppmaning och så får det bli.

Inte så vanisinnigt komplicerat upplägg egentligen - det är bara det att vi talar om en något större samling ystra barn som ska passas/underhållas i två timmar. Det kräver att saker och ting styrs upp en smula - till exempel genom en del organiserade lekar. Skattjakt och sätta ögonlappen (eller var det kroken?) på piraten utan att att få titta är redan inplanerat. Men vi vill gärna ha något mer som kan tänkas passa in. Ska finula vidare medan jag samtidigt googlar efter piratballonger och allt vad det nu är.

"Om vi inte aktar oss så blir vi snart som de är i amerikanska familjefilmer", säger jag till Mathias när vi spånar ihop.

Ni vet de där vansinniga barnkalasen med inhyrda (och läskiga clowner), små ponnies, karuseller och sockervadd. Herregud!

Nej, så tänker vi aldrig bli!