Fantastisch!

Det går alldeles utmärkt att leka på tre olika språk. Det visade Gilbert och jämnåriga sysslingen Hugo (tremänning kallar min man sitt kusinbarn) i går kväll när de rockade loss i lekparken i Sjöstaden. Hugo pratar norska och tyska, men det gick alldeles utmärkt ändå. De hade jättekul ihop och förstod varandra på någon slags skandinaviska och genom den allmänna leken.

Perfekt att träffa tysk-norska släkten för en mysmiddag i Sjöstaden, på en restaurang nära en lekpark och med roliga sysslingar i sällskapet. Mathias ena faster är gift med en norrman och har tre barn som är i vår ålder. En av sönerna är gift med en tyska (som pratar flytande norska efter många år i Norge). Själv dammar jag gärna av min tyska även om det går alldeles utmärkt att prata svenska med Frauke, som hon heter.

Nu har de precis flyttat från Oslo till Rostock vid den tyska Östersjökusten. Den delen av Tyskland kan jag för övrigt rekommendera som sommarresmål. Finfina vita sandstränder och mängder av små hansastäder som ser ut som Visby. Jag bilade mycket i Europa med min familj när jag gick på mellanstadiet och har även bott en sväng i norra Tyskland när jag var lite äldre.

Det blir till att packa in barnen i bilen och dra dit nästa sommar.