Highway to China

De här amerikanska pinnarna var ju riktigt roliga - det känns dock överspänt att skicka efter ett par plastpinnar från andra sidan Atlanten.

Dagens lunch blev ett besök på en asiatisk restaurang inne i stan. Förutom att herr kräsen i familjen faktiskt gillar den här typen av mat så var det även ett ypperligt tillfälle att introducera Gilbert och Viola för pinnmetoden.

"Vad ska man göra med dem?", undrade Gilbert nyfiket när Mathias delade ut ätpinnarna.

Mathias visade och när maten kom in var det en mycket koncentrerad Gilbert som åt upp både ris och currykyckling från tallriken med hjälp av något slags dubbelfattat knipande med pinnarna. Viola spetsade maten i ett försök att härmas, men gav snabbt upp. 

Det blir till att skaffa hem träningspinnar. Allt som underlättar matintag för kräsna små magar är bra är min åsikt!