Finns det någon gammal östtysk drillmästare där ute?

Räknar ner läggningarna här hemma. 1,5 stycken är redan genomförda eftersom Gilbert inte har somnat än. Naturligtvis kommer Mathias från Gotland med den sena färjan i morgon så ännu en cirkuskväll återstår.

Att natta två barn är tufft. Särskilt när den som ska i säng först inte är med på det hela utan ägnar sig åt att stå på händerna i spjälsängen samtidigt som hon på huvudet klättrar!? med benen runt spjälorna och skriker så högt att jag måste stänga fönstret. Precis när jag tror att det är på väg att lugna ner sig - ja då ropar naturligtvis Gilbert nerifrån soffan och så är det bara att börja om.

Det spelar ingen roll att vi kör hela välbekanta och lugna mysrutinen, hon och jag. Sleeping is for wimps är min dotters uppfattning. Men jag är inte skapt för tvåtimmarsbataljer på kvällarna, det är jag bara inte. Jag är en första klassens wimp på kvällarna och jag behöver min lilla egotid för att inte bli helt knäpp.

Nu är frågan - ska jag anmäla Viola till en kurs i bergsklättring eller barnelitgymnastik? Jag menar så att hon får ur sig all den där överskottsenergin som ställer till det.

Gud vad jag längtar tills Mathias är hemma igen!