Från bönor till nötter

När vi rensade i gömmorna senast hittade jag vår glömda elektriska kaffekvarn, från tiden då vi köpte färska espressobönor som vi malde innan vi tillagade vår java i en sådan här på gasspisen i vår förra lägenhet. Nu är båda utkonkurrerade av induktionshällen och Nespresso-maskinen.

Men så kom jag på vad kvarnen kan användas till, nämligen att mala nötter. Det är omöjligt med stavmixern trots att vi har en ny sådan. Kaffekvarnen maler däremot alla slags nötter så att det blir ett parfekt nötmjöl. Det blandar jag sedan ner i bröd, bullar och kakor och barnens pannkakor - allt för att höja näringsvärdet. Tål man bara nötter så är det här perfekt att gömma i maten och har man som jag, ett barn som inte tål gluten, så är det superbra att kunna fixa till exempel mandel- eller sesammjöl.

Krups elektriska kaffekvarn säljs för 229 kronor. Perfekt att ha i den egna maskinparken.