Ett nytt liv

Med åren händer det saker och nu när jag och bekantskapskretsen kretsar runt siffran 35 + är det inte längre bara bröllop, bebisar och bostäder som ligger i livets pipeline. Nu börjar separationerna att ploppa upp också. Det är inte särskilt märkligt med tanke på att nästan vartannat giftermål slutar i skilsmässa.

Bor man i Stockholm kan en separation innebära en del knepigheter på den heta bostadsmarkanden och särskilt om man har barn. Det gäller ju att hitta boenden som passar ens ekonomi samtidigt som man helst ska kunna bo kvar där ens barn går i förskola/skola. Det kan bli en dyr histora, vilket flera separerande vänner och kolleger har fått erfara trots att de har välbetalda jobb.

Min kollega A ägnar all sin fritid åt att jaga efter schysta och prisvärda möbler till sitt lilla radhus som ligger i en av de dyrare kranskommunerna. Tidigare bodde hon och pappan i ett stort hus där.

"Åh, det toppen - det är så mycket fina, nya saker som folk bara har tröttnat på men som jag vill ha och plötsligt har råd med som ensamstående. Miljövänligt är det också", säger hon glatt.

Ja, heja Blocket och alla fynd man kan göra. Även om jag inte befinner mig i någon separation så jagar jag vidare. Nästa projekt är ett mindre klädskåp i vitt åt Viola samt ett avlastningsbord i betong eller mosaik till altanen.