Tack farmor!

Bland det roligaste som finns är att duka fint. Man kan göra så mycket med ljus, blommor, färger och porslin och en fin dukning lyfter verkligen en måltid. Men inte behöver man köpa nytt hela tiden för att skapa variation.

Senast vi hade gäster lånade jag min farmors fina servis från Rörstrand som heter Blå Eld (skapades 1949). Min farmor lever tyvärr inte längre, men servisen finns i ett skåp hos mina föräldrar och består av både mörkblå, vinröda och vita delar som har ett spännande mönster i smal zickzackform insprängt i färgen.

Jag lånade stora mattallrikar i blått och förrättstallrikar i vitt plus ett par mandelformade uppläggningsfat i blått. Under tallrikarna placerade jag runda, vita underlägg som skapade ett effektfullt blåvitrandig mönster. Det kändes  somrigt och samtidigt modernt.

Kul att kunna skapa nytt av något gammalt!