Klirr!

Här finns det säkert idiotsäkra tips för hur man tar ut en glasflaska ur ett kylskåp utan att förstöra halva inredningen...

Jag vet inte riktigt vad det är för något, men i det här huset går saker sönder hela tiden känns det som. Bland det första som hände när vi flyttade in för fem år sedan var att jag inte säkrade ett fönster tillräckligt bra och så sade det klirr när det blåste lite för mycket. Sedan pangade Mathias en julklappsvas samma kväll som vi åkte hem från julaftonsfirandet och barnen kraschar titt som tätt glas, skålar och tallrikar som små barn gärna gör.

I helgen slog jag till på kylskåpets inredning. Japp, ni hörde rätt. Det var jag och den lilla glasflaskan med chilisås som inte kommunicerade med varandra då den bara gled ur min hand och ner på en av glashyllorna.

Klirr!

Det var finkornigt glassplitter över hela köket och på något märkligt sätt hade det dessutom hittat ut genom båda öppningarna, runt hörnen!? och ut i hallen OCH i matrummet. Hur gick det till?

Mitt i allt splittret stod jag och vrålade åt en förvånad Viola som försökte ta sig in i köket och se vad mamman hittat på för spännande.

"Hur lyckades du med det där?", undrade Mathias när han såg förödelsen i köket, något som mest liknade ett krigshärjat Stalingrad.

Ja, det undrar jag också? Glasflaskan föll max tio centimeter och lyckades ändå knäcka ett plastlock till grönsakslådorna och en hel glashylla.