Uppiggande miljö

Bara i Japan gott folk, bara i Japan...

Tänk om vi kunde vara lite modigare och lite friare i hur vi tänker när det kommer till vad vi omger oss med i vår närmiljö. Att arkitektur och formgivning påverkar hur vi mår är ett väl underbyggt faktum. Ändå bygger vi fortfarande enligt vissa mallar för hur saker ska se ut och färgsätter också därefter.

I den japanska staden Konagai är det någon klok människa som tänkt ett varv till. Där de flesta skulle nöja sig med att färgsätta vanliga raka busskurer går de ett steg längre och erbjuder fruktstund a'la dagis åt alla pendlare.

Tänk att kväva en morgongäspning i en busskur formgiven som en jordgubbe! Det finns även vattenmelon, tomat och apelsin. Själv hoppas jag att de adderar äpple, päron, körsbär, ananas och lime till fruktsalladen och exporterar hela härligheten till andra länder.

Visst skulle man piggna till lite snabbare?