Vi har misslyckats!

Här är mamma som mitt i gatan står!

Det blev ett nytt besök vid stranden och ett avsvalkande dopp också som avslutning på dagen. Sen trodde vi att barnen skulle vara helt utmattade, men nej då - direkt efter middagen satte de i väg ut i lekparken. Bara att hänga på!

Ganska snabbt utkristalliserade sig en tjuv- och polislek där Gilbert var tjuv och pappa var polisen som jagade. Mitt i jagandet dyker jag in i leken och snappar tag i Gilbert och ropar:

"Ha, nu tog mamma polis dig!"

"Nej, mamma du kan inte vara polis - du är ju en prinsessa!?"

Trodde inte mina öron. Har bestämt mig för att skylla allt på dagis. Ända sedan Gilbert föddes har jag och Mathias varit noggranna med att omge barnen med alla möjliga sorters leksaker och färger för att de ska förstå att ingenting är fel när det handlar om lek och att utforska världen. Inga förbud - bara möjligheter! Men tydligen har det inte hjälpt eftersom min son vill att jag ska sitta i ett hörn med en krona på huvudet iklädd något skirt och fluffigt i stället för att jaga tjuvar.