Nationaldagsutflykt

Och så avslutar vi den här underbara långhelgen med en picknick på Rosendals Trädgård ute på Djurgården. Där finns inte bara ett av Stockholms mysigaste caféer, vackert beläget bland gamla växthus, slingrande gångar och vidsträckta odlingar, utan även en äppellund och en härlig lekpark för barnen. Perfekt för barnfamiljer med andra ord!

På Rosendal bredde vi ut vår picknickfilt under ett av äppelträden. Sedan plockade vi fram medtagna pannkakor till Gilbert och Viola (glutenfria) medan vi vuxna sörplade cappuchino och delade på en underbar, ekologisk delikatesstallrik som bestod av surdegsbaguette, stora gröna och svarta oliver, salami, bitar av parmesan och en mild bönröra gjord på borlottibönor samt en god citronolivolja att doppa i.

Det kändes snarare som om vi var i Sydfrankrike än i Sverige.

I stället för att ta bilen tog vi en rejäl vända med Storstockholms lokaltrafik. Först Roslagsbanan från oss in till stan följt av buss 44 ut till Djurgården. När vi åkte tillbaka tog vi den relativt nya spårvägen upp till NK och dök sedan ner i underjorden för vidare tunnelbanetransport tillbaka till tågstationen. Mycket uppskattat av barnen.

Åh, en sådan underbar dag!

(bild Flickr)