Inte det minsta övertygad

Finns det några tokiga personer här? Ja, det måste vara de där sälarna i vattenbrynet!

Gårdagens besök vid stranden var härligt. Plufsvarma störtade vi i allihopa och jag dök rakt ut i det härligt, svalkande vattnet medan resten av familjen hängde i vattenbrynet och hejade på. Sen lade jag mig på mage i det grunda vattnet precis utanför strandkanten, likt ett kräftdjur, och bara njöt medan Gilbert och Viola plaskade runt. Bakom mig hörde jag Mathias kasta sig mot värmebefrielsen han också.

På stranden trängdes flera andra familjer, men förutom oss var det inga andra vuxna som vågade sig i. Kanske har de inte bilar där AC:n beter sig högst godtycklig emellanåt. Måste kolla upp om det är något glapp i säkringen för man vet aldrig när luftkonditioneringen ska jäklas med en.

"Hur många grader är det?", undrar en av strandmammorna och kisar nyfiket mot mitt sälliknande magtillstånd.

"En 17-18 grader skulle jag tippa", svarar jag glatt.

"Va, men du ser ju så avslappnad ut!?", säger hon förvånat.

"Ehhh, ja men alltså det ÄR skönt!", säger jag i ett förtvivlat försök att få henne att förstå att det inte handlar om bad i isvak utan om ett högst behagligt sommardopp i havet.

Men hon bara ler och skakar på huvudet.