En plockad gås

  Kvack!?

Gilbert mår bra nu. Inte för att jag ropar hej riktigt än, men han har i alla fall varken feber eller har kräkts något mer. Hur nu det kan komma sig? Barnsjukdomar äro underliga saker, så mycket är klart!

Vårt sofföverdrag fick vi dock slänga in i tvättmaskinen eftersom kaskadspya nummer två naturligtvis hamnade just där i morse. Soffan har stoppade kuddar och varje gång man tar av överdragen väller det ut små vita fjädrar som försöker rymma från innerkuddarna. Dessa sprider sig sedan snabbare än vinden och nu sågs ett tydligt fjäderspår från vardagsrummet, via hallen, in i köket och med slutstation tvättstugan.

"Herregud, det ser ut som om vi har plockat fåglar och sedan tagit ut dem för slakt", säger Mathias när han tar fram dammsugaren för att sanera.

Medan sofföverdraget långsamt torkar utomhus får vårt gamla, vita ROOM-överkast tjäna som temporärt skydd, men jag misstänker att de där fjädrarna kommer att terrorisera oss en hel del framöver.