Badbart

Gilberts nya fiskbeströdda badshorts. Viola har en gul baddräkt som är strösslad med små vita prickar. Courtesy of KappAhl respektive Åhléns.

Att bada tillhör sommaren och nu är definitivt sommaren här eftersom vi premiärdoppade oss i går. Det lilla havsbadet, även kallad badholmen, fick besök att fyra varma själar. Två av dessa var plågsamt upphetsade och dessutom utstyrda i nya, fina badkläder.

"Pappa dyk!", hetsade Gilbert varpå Mathias "mitt-andra-namn-brukade-vara-badkruka" vällde ut som en frustande val, vilket fick Viola att börja gråta av förskräckelse och själv ramla omkull i vattnet.

Och jo det var faktiskt helt klart doppbart. Gissar på 18 grader ungefär.

Nu har vi fyllt upp den nya, pråliga plaskpoolen också och väntar på att solen ska värma upp vattnet. Där hänger jag och kidsen i dag när pappan är i väg och svingar sina golfklubbor med en kompis.