Välj bort och välj rätt

Min vän M som driver bloggen Fröken Pyssel lyfter fram en oerhört viktig sak som är skrämmande och som borde få alla att tänka lite mer på hur vi konsumera. Jag har läst om den här filmen och sett trailern och vet vad den handlar om. Nu är det dags att se hela filmen, trots att jag nästan inte vågar titta på den.

Förutom att handla mer second hand och att inte handla om det inte behövs och framförallt att försöka handla bra produkter när man väl gör det är något jag verkligen tänker på nu sedan vi fick barn. Det finns massor av bra produkter att ersätta de dåliga med. Det gäller inte bara leksaker utan sådant som hårschampo, rengöringsmedel och stearinljus.

Ändå känns det jobbigt att veta att vi får i oss sådana mängder med kemikalier varje dag som sedan cirkulerar runt i kroppen och ställer till med djävulskap. Hur ska man helt kunna värja sig?