I dag den 12:e maj är...

Nej, vi kör inte med tårta på namnsdagar...

...det min namnsdag. Inte för att jag brukar komma ihåg det, men eftersom jag finns på Facebook så vet man ändå eftersom det finns andra som vet. Mathias berättade att Gilbert blev överlycklig i morse när mamma var dagens namnsdag på Bolibompa.

När jag var yngre och ofta rätt ensam om att heta Charlotta ville jag inget hellre än att byta bort det. När det kommer till namn var 70-talet på många sätt mer uniformt än nu. Jag vet inte hur många Jenny/Maria/Linda och Johan/Mikael/Niklas som fanns i min omgivning.

Nu är jag väldigt nöjd med mitt namn även om jag har förstått att det nästan är på väg att utrotas. Jag tror faktiskt aldrig att jag har sett någon födelseannons med just det namnet. I statistiken ligger det långt ifrån någon topplista, även om det totalt sett finns 28 371 kvinnor i Sverige med samma namn, varav drygt 17 000 har det som tilltalsnamn.

Viola har numera Charlotta som tredje namn på samma sätt som vi gav Gilbert Mathias namn i arv. Däremellan har de varsitt annat namn, ja faktiskt sådana som vi hade på våra namnlistor innan vi bestämde oss för Gilbert och Viola. Namn är kul tycker jag och det är roligt att det är sådan spridning numera.

Nu hoppas jag att någon ska upptäcka de långa namnen. Vi verkar vara av utdöende sort.