Varför?

Våren innebär inte bara bättre väder. Det är också nu antalet husannonser exploderar på Hemnet. Vårt område är inte ett undantag och en sak som vi har noterat är att de hus som säljs här oftast är de som byggts de senaste 2-3 åren.

"Skiljer sig folk eller vad är det?", undrar Mathias.

Ja, man kan ju undra? Jag tycker det enda man läser om är par som renoverar sönder sina förhållanden, men det kan ju knappast gälla i de här fallen. Jag tror snarare på att det är småbarnsfällan som slagit igen med ett rejält brak. Småbarn och relationer är lika med hög sannolikhet för att man går isär enligt skilsmässostatistiken.

Vi spanar i alla fall eftersom vi är nyfikna på hur husen ser ut invändigt. Det är en mix av planlösningar och stilar och somliga är rätt uppseendeväckande.

"De där har säkert skiljt sig", säger Mathias och visar ett hus vars utsida vi har beundrat mycket. Inomhus ser det dock ut som om en galen inredare kastat ut golv, tapeter och färger likt plockepinn över hela huset.