Spirande knoppar

Ranunklar (ovan), pioner och lavendel ska finnas i vår trädgård när allt är klart.

Våren är över lag en tid av förnyelse. Det är ljuset som gör det, det är jag övertygad om. Jag blir alltid mer sugen på att fixa med mig själv, huset och trädgården. Som om man behöver fila bort vinterns kyla och hårdhet och släppa fram det mjuka och öppna.

Till helgen är det jag som åker till vår lokala handelsträdgård och tittar på krukor och växter, köper ny planteringsjord och botaniserar bland det som är det allra bästa med våren. I helgen upptäckte jag till min lycka att pionen jag planterade förra året har börjat växa. Hurra! Trodde att jag hade skrämt slag på den stackars blomman.

Nu ska jag bara fixa fler pioner. När vi byggde altanen förra sommaren fick vi ta bort pionerna som satt utanför insynsskyddet till den gamla stenplatsen. De var omöjliga att flytta på så det är bara att börja om på nytt.