Blomsaft

Fläderblomssaft (eller blomsaft som mina barn kallar den på grund av de snygga vita blommorna på flaskan) är den absolut godaste saften. Min farmor gjorde alltid egen sådan av blommor som hon plockade vid sitt lilla sommartorp. Nu finns hon inte längre och vi åker allt mer sällan till det där lilla röda torpet.

Nu har min lillasyster fläder i sin trädgård som vi kan norpa av. För den hemgjorda varianten av blomsaft är absolut godast. Under väntetiden kan man dock köpa med sig blomsaft från Ikea. Det såg Gilbert till att vi gjorde när vi var där i dag för att skaffa förvaringslådor till hans rum.

"Legolådor och blomsaft mamma - nu har vi allt!", hojtade Gilbert lyckligt och så var det inte mer med det.

Ett gäng cocktailglas fick vi med oss i alla fall. Sådana som man både kan dricka drinkar i eller äta pannacotta ur när man ska ha gäster på Valborg.

Fast inte samtidigt förstås!