Udda sparform

"Mamma, jag ska aldrig mer gömma pengar i munnen...snyft".

Som ni förstår har vi haft ett lite drama här vilket inkluderade en enkrona, Gilbert och Mathias. Myntet hittade Gilbert under dynan i fåtöljen som står i hans rum. När Mathias ropade "Ge mig det där nu!" stoppade Gilbert helt sonika in kronan i munnen - för att gömma den från pappa. Sen hördes ett illvrål och ja, resten räknar ni nog ut själva.

Den fastnade i alla fall inte. Efter några svettiga minuter konstaterade Gilbert att "nu är den i magen". Sjuksköterskan på SOS Alarm konstaterade att i de flesta fall är det ingen fara bara andningen inte är påverkad. Den kommer alltid ut om den ramlar ner i magen.

"Pengar ska vara i spargrisen mamma", var det sista Gilbert sade innan han somnade mellan oss (det är ett dygns övervakning som gäller).