Somnar de tidigt?

Måste tipsa om den fantastiska svenska filmen "Till det som är vackert". Missa inte!

Underbart att hämta två glada barn på dagis. Två gullegryn som kastar sig runt halsen, kramas och pussas och helt uppenbart har startat med fredagsmyset redan.

Inte mig emot!

Apropå fredagsmys så kommer jag ihåg en tid då vi levde livets glada vuxendagar inne i stan och inte kunde tänka oss något värre än att tvingas genomlida en fredagskväll framför familjeunderhållning som Gladiatorerna (skulle jag i och för sig aldrig se nu heller!). Men nu sitter man glatt uppradad med popcornskålen. Tittar på dansande kändisar och gissar geografiska resmål tillsammans med Kristian Luuk utan att ens blinka. Vad hände? 

Fredagsork som tryter är min kvalificerade gissning. Och det vet TV-bolagen, det är därför de sänder sådant här klockan åtta en fredagskväll. Långfilmerna är oftast dåliga och börjar dessutom sent - det är då vi småbarnsföräldrar redan sover. Det vet de nog också, därav kvalitetet på filmerna.

Här blir det antingen hyrfilm eller så lurar jag Mathias till en omgång Alfapet, som den ordnörd jag är.  Då vet man vad man får.