Godaste tillbehöret

Söndagsmiddag blev lax i ugn, basilika- och vitlökscreme och en stor sallad med massor av olika salladssorter, avokado, tomater, paprika och gurka. Ringla över en dressing på kallpressad rapsolja och balsamicoglaze. Gott!

Basilika- och vitlökscremen är en klassiker här. Det var en mammavän som bjöd på det när vi grillade kött för några år sedan. Det fungerar jättebra till kyckling och lax också.

1 pkt Philadelphiaost (original)

1 burk creme fraiche (nej, det ska inte vara light!)

1 kruka basilika

1 stor eller 2 små klyftor vitlök som ni krossar med bladet på en kniv

Mixa basilika, vitlök och ostmassa så att det blir en grön röra. Blanda sedan ner creme fraichen och smaka av med salt. Mixar man allt samtidigt blir det en lösare örtsås - det gjorde vi nu till laxen och det är också supergott. När man grillar är det däremot bättre att göra en fastare röra.