Hiss och diss

Okej, nu tänkte jag utvärdera en del nyheter som jag har bloggat om tidigare. Det blir böcker, teve, tidningar och film.

Tummen upp för...

"Off the map" - läkarserien som började på kanal 5 i går. Den var verkligen bra och gav sug efter mer hos både mig och mannen. Men varför, varför sänds den så sent?

"Lantliv trädgård". Äntligen en riktigt bra trädgårdstidning. Precis lika välkomponerad som sin modertidning och väldigt snygg.

"Jorden de ärvde" - Björn af Kleens reportagebok om den svenska lantadeln. Det låter kanske som ett mossigt ämne, men det är det inte. Verkligen välskrivet, intressant och vilken dra-ner-byxorna-effekt han lyckats med. Läs!

"De oförglömliga" av Gabriella Ahlström. Ännu en fantastiskt bra bok med en välskriven historia och spännande karaktärer. Den här får ni inte missa! Jag blev så glad när den infriade mina förväntningar.

...och missarna

"Ett litet snedsteg" - Denise Rudbergs första deckare. Jag vill så gärna tycka om den, men det händer ju ingenting. Visst, karaktärerna är inte ointressanta och jag förstår att de tar mycket plats i den första boken, men själva storyn är inte mycket att hänga i julgranen och känns mest som en biprodukt. Jag som brukar sträckläsa hennes böcker fick i stället påminna mig om att fortsätta flera gånger.

"In treatment" - dvd-boxen jag började med att gilla, ja det kändes verkligen som om den var något för oss. Problemet är att både jag och Mathias tappat intresset för de olika karaktärerna och därmed också glömt bort (förträngt) den här serien. Frågan är om den någonsin kommer att ses klart eller om jag ska auktionera ut våra två säsonger på Tradera?

"Alex Schulmans nya bok". Helt okej, dock inte riktigt lika bra som hans första bok, men jag förlåter honom eftersom omslaget och titeln är så vacker. Den hamnar ändå här eftersom jag hade högre förväntningar.