Våga vägra uteliv

"Vad ska vi göra i dag?", säger jag uppfodrande till Mathias när vi släpat oss ner med barnen halv sju på morgonen.

Mannen bara mumlar och gnuggar sig i ögonen medan han fixar med kaffet åt oss. Själv försöker jag förtvivlat komma på vad man ska göra när barnen vill vara utomhus trots att det är skridskobana överallt. I går tog vi en tur till lekparken och stod ut i exakt 45 minuter. Då hade Viola redan stått på näsan fem gånger och Gilbert lätt frustrerat insett att det enda som gick att göra i parken var att rusa upp och ner för jättehögen med snö och rulla ner tills han var genomblöt av snömoset.

Efter en lång tystnad tittar vi på varandra och bestämmer oss för att häcka inomhus. Fram åker flaggspelet när Viola sover middag. Sen spelar vi andra spel tills att det är dags att äta lunch. Lägger in ett bakmoment av chokladmuffins och en ny titt på "Mamma Mia" för att pleasa barnen. De dansar glatt runt till Abba och pausar i bland för att äta av sina chokladmuffins. Sen jäser vi i soffan och har det rätt skönt mellan små inhopp av diskutplockning, tvättmaskiner som ska sättas på och barn som vill bli lästa för.

Söndagssoftande när det är som bäst. Uteliv ägnar vi oss åt senare.

Jag har förresten inte tagit av mig pyjamasbyxorna än.