Sova borta

Åh, i dag har jag tagit en ledig dag. Så obeskrivligt skönt, även om grundorsaken är att jag ska ta Viola till barnläkaren. Perfekt att passa på att komma i kapp lite med sig själv efter hetsjobbandet sedan julledigheten.

Mathias har sovit borta i natt - han är på konferens - så jag har haft sällskap av Gilbert i vår säng i natt. Det är märkligt hur mycket bättre jag sover då - annars ligger jag bara och snurrar när Mathias är borta.

"Jag sover inte bra heller när jag är borta", säger Mathias.

Alltså jag vet inte riktigt om jag tror honom. Han försöker nog bara vara snäll eftersom han får en egen säng för sig själv. Inga barn med upploppande tänder som nattskriker. Bara fluffiga hotellkuddar och goda frukostbuffér som någon annan fixat.

"Jo, men jag har inte kanal 9 så det blir ingen Mad Men för mig", muttrar mannen när vi kvällspratar.