Klurigt!

(Bild från Flickr)

Tidningen Elle Mat & Vin har jag köpt ända sedan starten för många, många år sedan. Jag har alltid gillat att laga mat och alldeles särskilt att bjuda hem folk och umgås, prata och äta gott. Numera köpar jag även Lantlivs matmagasin och jag har dessutom hittat in till Laga Lätt  (bra tidning, gräsligt namn - det handlar inte om bantning som man skulle kunna tro). En klar fördel med den sistnämnda är att de alltid har med bra recept för de som inte tål gluten och/eller mjölk. Det är vi allergiföräldrar inte direkt bortskämda med.

I det senaste numret finns ett reportage om kvinnan vars bonusson fick diagnosen glutenintolerant och bestämde sig för att starta ett glutenfritt bageri. Friends of Adam ligger på Södermalm i Stockholm och säljer gott glutenfritt bröd, kakor och bakverk. Jag har ännu inte hunnit ta mig förbi, men vi ska snarast avlägga visit och inspektera. Tydligen kan man beställa på nätet också. Hurra!

Helgens middagsplaner inkluderar en kompis till Mathias, hans nyblivna sambo som vi inte har träffat än och hennes femårige son som har diabetes. Men jag har löst alla matplaner och fått ihop det jättebra.