Vajande palmer

Växter längtar jag efter extra mycket nu. Både att få hugga tag i trädgården och att fylla upp huset med en massa grönt. Det sistnämnda är lite enklare att uppfylla dock. Grönt i krukor inomhus är ett enkelt sätt att skapa lite extra stämning och fräschör.

Det enda som är tråkigt med vårt 60-talshus är bristen på fönsterbänkar. De finns liksom inte naturligt inbyggda som i äldre eller nyare hus. Finns det så är de ofta väldigt låga eftersom många fönster går från golv till tak. Kombon låga fönsterbänkar och små barn, ja det går liksom inte. Följdaktligen är vårt vardagsrum utan några som helst växter förutom snittblommorna jag köper hem emellanåt.

Men en sådan här bambupalm skulle jag kunna tänka mig i det tomma hörnet bredvid soffan. Lite Ernest Hemingway och Key West så där och en mysig kontrast till allt det ljusa och rätt stilrena.

Mathias såg lite konstigt på mig när jag nämnde min palmlängtan.

"Alltså ingen fikus eller så", sade jag i ett försök att få honom att förstå att det finns palmer och så finns det palmer.

Och absolut inga fuskgrejer.