Listan

Att ha hus och familj är lika med att ständigt ha en lista i huvudet på sådant som måste fixas/inskaffas. Är det inte urvuxna barnkläder och trasiga pulkor som ska bytas ut så är det det trädgårdsprylar eller bättre förvaring för den växande familjen som fattas.

Just nu ser listan ut så här:

- Ny skottkärra - den gamla har fått punktering och vinglar fram eftersom några skruvar har försvunnit

- Torkvinda - men nu lutar det åt en väggfast i stället för en ständigt lutande klassisk variant som sitter fast i marken.

- En utdragbar torkställning som sitter fast i väggen i tvättstugan. En sådan där man kan dra ut och fästa på andra sidan väggen.

- Letar fortfarande efter betongkrukor till trädgården. I år ska jag minsann stå och lurpassa utanför Granit så att de inte tar slut.

- Ny brevlåda eftersom den gamla är a) påbackad av mig två gånger och b) för liten c) bucklad av en nyårssmällare

- Väggfasta konsollhyllor och ett skrivbord till Gilberts rum. Måste skaffa barnvakt för att få chans att i lugn och ro handla detta.

- Leksakskorg till vardagsrummet där man kan gömma undan två barns framfart. Det lutar åt en mindre rottingkista av något slag - den kan man stänga men barnen riskerar inte att få fingrarna ihjälklämda. Visst har Ikea det?

- Nytt solskydd till altanen. Och nu ska vi skaffa en segelduk - inte något jäkla parasoll som går sönder och flyger i väg av skärgårdsstormarna.

- Ny plaskpool till barnen. De är precis som sommarskor i tyg - de slits rejält under säsongen för att aldrig mer återvända.