In i köket

Snygga mönstret "Perssons kryddskåp" som kökshanddukar. Undrar vart mina kökshanddukar tagit vägen? De kan nog behövas nu.

I dag har jag tänkt att ta tag i matsituationen här hemma så jag kan ignorera kylan (-26 grader!?). Jag ska fylla upp frysen med en massa mat som vi snabbt kan plocka fram i veckorna. Eftersom jag inte är något större fan av halvfabrikat och hämtmat stup i kvarten är det här en bra idé. Planerar att göra följande:

- En lasagne av något slag - klassisk eller en vegetarisk. Tror att det lutar åt det sistnämnda dock. Tinas variant är en favorit och nu var det länge sedan vi åt den.

- Paj utan pajskal. Jo, det kan man faktiskt göra och jag har tänkt göra en med ost, skinka och broccoli.

- Någon form av fylld färsbiffar. Kanske med kapris och rödbetor? Eller tomat och mozzarella?

- Kycklinggryta känns också som en smart grej - kyckling gillas av alla i familjen, till och med herr kräsen. Måste hitta något kul recept bara.