Katastrofhjälp

Man brukar säga att ett yttre hot ofta enar människor. Snön i går innebar gemensamma kraftansträngningar för att folk skulle komma i väg. Mathias fastnade i snön med bilen på väg till dagis. Vips stannade en okänd man med sin bil och håvade fram någon slags hemmagjorda snöskor!? för bildäck så att Mathias kom loss. En före detta kollega fick hjälp att putta i gång bilen från en p-plats av en man vars bil satt lika mycket fast.

"Kör, bara kör och stanna inte!", vrålade han när hon äntligen kom i väg med dålig samvete över att hon inte skulle kunna återgälda hjälpen där och då.

Men bäst av allt var nog när jag äntligen nådde kontoret i city. Hissen upp delade jag med tre personer från ett av de andra företagen och en av kvinnorna berättade att hon och grannarna hade sett till att en man på gatan kom loss med sin bil.

- Han är läkare och hade en viktig operation", sade den pälsklädda damen.

Det är sådant här som värmer i magtrakten.