Från en sjöstad* till en annan

Dagens söndagstrevlighet stavades ett besök i Hammarby Sjöstad, hos före detta grannar från Kungsholmen och där mannen även är en gammal kollega till Mathias. En soft fika medan barnen lattjade runt och vi vuxna avhandlade allt ifrån jobb, boende och barnfrågor av diverse karaktär. Skönt att bara hänga hemma hos trevliga vänner som dessutom själva har barn och därför är leksaksförsedda.

För så är det ju numera - det är alltid lite enklare att umgås med andra småbarnsfamiljer. Man behöver inte släpa med sig en massa underhållning. De andra barnens leksaker blir till värsta skattkammaren för ens egna barn och vice versa.

"Och det är därför man inte heller ska köpa precis allt i leksaksväg", konstaterade jag medan Viola for runt som en speedad höna med värdfamiljens dockvagn, något hon själv inte har men tydligen inte skulle ha något emot att äga.

Vi får se. Hennes enda docka ligger just nu inne i ugnen på dockspisen, övergiven sedan länge. Men å andra sidan kanske dockstackarn skulle få sova lite bättre om han (ja, det är en killdocka) fick sussa i en dockvagn?

*Nej, jag vet att vi inte bor i någon stad även om vattnet ligger nära här i Österskär, men jag kunde inte motstå rubriken